Marknadsför dina böcker med reklamfilm

Vi lever i en mycket visuell tidsålder. Du behöver snabbt få dina läsares uppmärksamhet på sociala medier och internet. Ett smart sätt att sälja böcker är genom att göra en eller flera reklamfilmer. En välgjord film kan lätt fånga intresset när folk scrollar Instagram och letar efter intressanta böcker.

Skapa reklamfilm för varumärket

När du ska skapa en reklamfilm handlar det inte så mycket om en film per bok, som att du skapar en film för ditt varumärke. Tänk igenom vilka slags böcker som du säljer och/eller skriver. Vilken ton och tanke har du med litteraturen? Vad vill du att dina läsare ska associera ditt varumärke med? Som bokförläggare eller författare kan det vara svårt att verkligen veta hur du ska kunna skapa ett bra varumärke och sedan marknadsföra det. Du vill hålla på med litteratur, inte slogans. Då är det smart att anlita ett produktionsbolag i Stockholm som kan hjälpa dig med både branding och själva filmen. Så att du når ut på rätt sätt till din målgrupp. Du fokuserar på böcker och de på filmen. Gå in på Crisp film som ditt produktionsbolag i Stockholm och låt dem hjälpa dig att nå ut och växa som bokförlag och författare.

Arbeta med böcker

Att jobba med litteratur har i alla tider varit en utmaning. Idag är utmaningen att folk ser mer på streaming och Youtube än läser böcker, samtidigt som möjligheten att publicera sig utan etablerat bokförlag i ryggen finns. Det möjliggör en författarkarriär för tusentals personer. Men du måste nå ut med dina böcker. Först skriva en riktigt bra bok, besluta dig för hur boken ska tryckas och sedan lyckas med marknadsföringen. Det innebär att du som vill jobba med böcker kan behöva bli egenföretagare och lära dig om sociala medier och marknadsföring. Eller anlita produktionsbolag och webbyråer som kan hjälpa dig framåt.

Marknadsför dina böcker

Hur kan du då marknadsföra dina böcker eller bokförlag? När Crisp Film skapat din film lägger du naturligtvis upp den på sociala medier och Youtube. Det är smart att vara aktiv på Facebook och Instagram. Du måste både vara professionell och personlig för att som författare bygga en relation med dina läsare.