Inred med posters och böcker

Tryckerikonsten står sig än idag. Även om många väljer att läsa böcker på sin iPad eller lyssna på e-böcker så är det inte många som väljer att sätta upp dataskärmar med bilder i stället för att hänga upp riktiga posters på väggarna. Och ett hemtrevligt rum är ett rum med böcker och bilder. När man läser för barn är det viktigt att ha en fysisk bok.
Enligt amerikansk forskning, interagerar också föräldrar och barn bättre om man läser en tryckt bok jämfört med en e-bok. En bok att hålla i handen och bläddra i kan inte ersätta något annat.

Idag finns det möjlighet att använda dataskärmar som tavlor eller posters. Ja, du kan till och med ha en öppen spis på skärmen. Detta är inte någon bra idé. Enligt [SVT nyheter:https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ljuset-fran-skarmar-forsamrar-somnen-och-minnet ] försämrar det blå ljuset både vår sömn och vårt minne. Att fortsätta läsa tryckta böcker och ha tryckta bilder eller målade tavlor på väggarna är det bästa. En snygg, tryckt poster blir ett blickfång som kompletterar dina böcker och den kan också bli en färgklick som bryter av.