Du & Jag, Hon & Han

Katarina von Bredow har skrivit många hyllade böcker för barn och ungdomar. Hennes specialitet är känslor. Hon är en mästare på att beskriva precis hur det är att vara kär, orolig, svartsjuk eller osäker. Kärlek är ett återkommande tema i hennes böcker, ofta förbjuden kärlek. I böckerna Du & Jag och Hon & Han handlar det om några personer som går i femman och om den där första kärleken som liksom leder någon vart (bortom att man spanar lite på distans).

I Du & Jag är Andreas huvudpersonen. Han kallas Professorn i klassen, eftersom han är lite lillgammal och därtill duktig i skolan. När han går till skolan har han ofta sällskap med Alicia och de pratar och skojar och har roligt. Andreas är kär i henne, i den hon är på väg till skolan. Men i skolan är hon helt annorlunda, nästan elak.

Hon & Han utspelar sig efter Du & Jag och handlar om Alicia. Hon är populär, men måste hela tiden kämpa för att vara med i rätt gäng. När hon träffar en snygg kille på Facebook utnyttjar hon det för att ställa sig in hos rätt personer. Men den killen är inte alls den hon tror.