Gör egna fotoböcker

Det har blivit populärt att göra egna fotoböcker. I en fotobok kan du spara dina minnen som är lite extra speciella. När du ska göra en fotobok kan du framkalla bilder i olika format och på olika fotopapper. Det är viktigt att du väljer att framkalla bilderna hos en bra aktör. När fotopapper av högsta kvalité används får du både bra skärpa och lyster i bilderna. Det är en fördel att välja bilder som har en hög upplösning för att bilderna ska bli så bra som möjligt på papper.

Variera dina bilder

Ett tips är att variera bilderna du framkallar genom att göra några bilder svartvita och beställa dem i olika storlekar. Då kommer din fotobok att bli mer intressant att titta i. Det finns mängder av böcker som du kan använda för att sätta in dina framkallade bilder i. Det kan vara en fördel att välja ut vilken fotobok du ska sätta in dina bilder i innan du framkallar bilderna. Ett tips är att du samtidigt som du väljer ut bilder till fotoboken sorterar ditt bildarkiv för att göra dem mer lättillgänglig. Då är det lättare att göra mer specifika fotoböcker som exempelvis en årsbok.

Ge bort en fotobok

Att göra fotoböcker är perfekt om du vill ge någon en speciell gåva i julklapp eller födelsedagspresent. När du har gjort din fotobok kan du med fördel ha den liggandes framme så att det är enkelt att titta i den. Att göra en fotobok är som att ge ut en egen bok fast i bildform.

Tryckerier och utgivning